preview
Ціни на захисне скло
29.03.2019
сенсор
Заміна сенсора
02.04.2019

Заміна роз’ємів живлення, динаміків, мікрофонів

розєми

Чому роз’єми виходять з ладу?

«Не заряджається» – проблема, знайома майже всім користувачам смартфонів. Сучасні телефони багатофункціональні та потужні. Робота в великій кількості режимів призводить до того, що телефон швидко розряджається і заряджати його доводиться досить часто. У зв’язку з цим роз’єм живлення розхитується та виходить з ладу. Не завжди телефон перестає заряджатись через пошкоджений роз’єм. Спершу варто перевірити зарядний пристрій, адже кабель зарядки також часто виходить з ладу: може розхитатись, переламатись. Якщо Ваш пристрій заряджається неналежним чином або не підключається до ноутбука/комп’ютера, необхідно звернутись до сервісного центру.

Основні причини несправності роз’ємів:

  • забрудненість роз’єму брудом, пилом;
  • потрапляння вологи
  • деформація роз’єму через недбалу експлуатацію;
  • механічні пошкодження в результаті падінь;
  • пошкодження шлейфа роз’єму;

1

Погано чути?

Під час розмови заважає тріскіт динаміка, глухий звук «з тунеля» або Вас не чує співрозмовник? При щоденному користуванні телефоном досить часто з’являються такі проблеми. Якщо в динамік/мікрофон потрапив пил чи сміття, може допомогти чистка, проте в більшості випадків необхідна буде заміна.

Як здійснюється заміна роз’ємів живлення, динаміків, мікрофонів?

Заміна роз’ємів смартфону – ремонт середньої важкості, який потребує професійних навиків фахівця та відповідного обладнання.

Послідовність заміни роз’єму:

  1. Спочатку необхідно розібрати телефон. Деякі моделі смартфонів розбираються спереду, тобто необхідно знімати дисплейний модуль. Це дуже серйозна і кропітка робота, для виконання якої необхідний спеціаліст високо рівня кваліфікації.
  2. Потім необхідно від’єднати шлейф батареї, викрутити кріпильні елементи на платі та зняти їх.
  3. Випаяти несправну запчастину. Для цього спеціальними засобами розм’якшується пайка навколо відповідної комплектуючої.
  4. Зачистити місце під новий роз’єм та акуратно встановити або запаяти його. Протестувати роботу.
  5. Зібрати телефон та провести повну перевірку.

2

Іноді можна не замінювати динамік/мікрофон/роз’єм, а обійтися лише чисткою. Зазвичай це роблять, коли в роз’єми потрапив пил, бруд, сміття. Ця послуга в нашому сервісному центрі надається безкоштовно.

Що робити не варто:

  • коли роз’єми засмічуються чимось дрібним, багато власників намагаються прочистити його сірником або голкою. У внаслідок таких дій можна пошкодити і роз’єм, і плату телефону;
  • зовсім не варто братися за заміну динаміка/мікрофона/роз’єму самостійно. Можна пошкодити не лише саму запчастину, але й нанести серйозних пошкоджень системній платі чи дисплейному модулю.


×
popup question

×

×
popup question

×

×
popup question

×
Top
Подзвонити
Карта