virus2
Чистка від вірусів
23.03.2017
hdd
Ремонт та заміна жорстких дисків
23.03.2017

Перепайка та заміна роз’ємів

ports

ports
В процесі експлуатації ноутбука роз’єми ноутбука (живлення, аудіо, USB, та інші)  підлягають механічним навантаженням. Якщо зусилля прикладені до цих роз’ємів серйозні, чи самі роз’єми не надто надійні, чи конструкція ноутбука невдала – тоді  вони виходять з ладу. Після цього ноутбуки можуть не заряджатися, звук в навушниках некоректно відтворюватись, або не працюватимуть пристрої під’єднані по USB. В таких випадках необхідно здійснити заміну роз’єму, або його ремонт, якщо це можливо.   

Ноутбук не заряджається – необхідно замінити роз’єм живлення.

Поширеною поломкою в ноутбуках є вихід за ладу роз’єму живлення. Після такого ноутбук заряджатися не буде, а коли заряд батареї вичерпається – ноутбук перестане вмикатися. Інколи це трапляється, коли в блоці живлення ноутбука виходить з ладу кабель живлення. В певному місці він переламується, тоді ноутбук може заряджатися і працювати лише в певному положенні кабеля. Замість того, аби скористатися послугою по заміні DC-кабеля економні власники ноутбуків користуються так, постійно шукаючи відповідне положення. Таких зусиль розєми живлення ноутбуків зазвичай не витримують і виходять з  ладу. В такому випадку необхідно здійснити як заміну DC-кабеля, так і заміну роз’єму живлення.  Інколи роз’єми живлення під впливом постійних механічних навантажень самі виходь з ладу.

Чому не можна зволікати з ремонтом чи заміною роз’єму живлення

Небезпечним є зволікання з ремонтом роз’єму, оскільки в поломаному стані роз’єм живлення може нагріватися і плавити корпусні елементи. Інколи контакти які йдуть до несправного розєму живлення можуть стикатися, тоді відбудеться коротке замикання, що може обернутися компонентним ремонтом материнської плати, або в деяких ноутбуках і заміною чіпів. Заміну роз’єму живлення необхідно здійснити якісно і вчасно. Роз’єм повинен бути точно такий який і був, оскільки лише він підходить під конструкцію материнської плати, і лише він буде функціонувати на платі коректно.

Вихід з ладу аудіо-розєму.

Люди, що користуються навушниками чи під’єднують  колонки до ноутбуками, часто стикається з проблемою виламаного ауідіо-розєму. При інтенсивній експлуатації він з часом може виходити з ладу через механічні пошкодження. В такому випадку роз’єм потрібно замінити на новий.

Заміна USB-портів.

При виході з ладу USB портів, які можуть виламуватись чи руйнуватись внаслідок необережної експлуатації, їх необхідно замінити на нові. Слід звернути увагу на те, що користуватися ноутбуком з пошкодженими USB портами є небезпечно, оскільки є вірогідність замикання контактів, що може обернутися дорогим ремонтом.

В нашому сервісному центрі Ви можете здійснити заміну будь-якого роз’єму швидко, та якісно. На усі комплектуючі розповсюджується гарантія, а професіоналізм і якість, за яку ми відповідаємо, є обов’язковою умовою при виконанні будь-якого ремонту комп’ютерної техніки.


×
popup question

×

×
popup question

×

×
popup question

×
Top
Подзвонити
Карта