search
Як правильно обрати вживаний ноутбук?
22.02.2019
прошивка
Що таке прошивка телефона?
25.03.2019

Що робити коли у телефон потрапила волога?

вода

watermobПотрапили під зливу, скупались з телефоном, пролили склянку води? Не біда, його можна врятувати, головне зробити це правильно та вчасно.

Що необхідно зробити одразу?

  1. В першу чергу необхідно вимкнути телефон та по можливості дістати батарею.
  2. Дістати sim-карту та карту пам’яті, оскільки від дії вологи вони можуть вийти з ладу.
  3. Протерти поверхню телефону та якнайшвидше віднести його до сервісного центру.

Що відбувається всередині телефону, коли туди потрапляє волога?

  1. Як тільки вода потрапляє у телефон, солі, що в ній містяться, відразу починають взаємодіяти із елементами на платі, що призводить до окислення. Може відбутись коротке замикання, що значно підвищить вартість ремонту.
  2. Якщо рідина потрапила у роз’єм зарядки, динамік, мікрофон чи аудіо-роз’єм, то швидше за все його потрібно буде замінювати.
  3. На екрані можуть з’явитись розводи або взагалі пропасти зображення, тоді вже необхідно буде замінювати дисплейний модуль.

Чого робити не варто?

1.Не варто вмикати телефон одразу після залиття навіть тоді, коли рідини потрапило небагато. Незначна кількість вологи може сильно нашкодити, особливо якщо ним користувались далі. Телефону після потрапляння рідини необхідний огляд.

2. Сушити телефон феном, ложити до рису, розбирати його самостійно ризиковано. Наслідки від потраплянні рідини самі не зникають. З часом елементи будуть окислюватись, гнити і виходити з ладу. Це обернеться для Власника телефону дорогим ремонтом.

Що відбувається коли телефон потрапляє до рук спеціалістів?

Телефон повністю розбирається та проводиться діагностика на предмет потрапляння рідини. Відбувається усунення наслідків від потрапляння вологи, заміна радіо елементів на які потрапила вологи, діагностика та зміна неробочих компонентів на платі та периферійних пристроїв. Телефон збирається та тестується на справність.

Пам’ятайте, бережне ставлення до телефону – це найкраща профілактика від дорого ремонту!


×
popup question

×

×
popup question

×

×
popup question

×
Top
Подзвонити
Карта