touchpad
Що робити, коли перестав працювати тачпад?
19.06.2017
motherboard
Ремонт материнської плати
07.07.2017

Що робити, коли ноутбук повільно працює?

slow

slow

Вимоги сучасності  диктують свої умови для комп’ютерної техніки. Для нормальної та комфортної  роботи, яка  передбачає вирішення не складних задач, та перегляд інтернет сторінок у всесвітній мережі , ноутбук повинен мати 2, а бажано – 4 Гб оперативної пам’яті,  двох ядерний процесор. Якщо  потужність ноутбука буде меншою,  користувач може відчути дискомфорт. У випадку, коли параметри вашої техніки відповідають вимогам сучасності, а комп’ютер працює повільно, варто прийняти ряд заходів для виявлення і усунення причин повільної роботи. 

  1. Віруси, шкідливі програми, розширення браузерів.

При перегляді інтернет-сторінок з неперевіреною репутацією чи внаслідок необачного скачування інформації в інтернеті – легко можна занести набір вірусів та шкідливих програм. Суть роботи цих програм полягає у нав’язуванні свого  використання або прорекламувати певний продукт. В даному випадку система та увесь  ресурс ноутбука буде направлений на обслуговування запитів цих несанкціонованих програм, в той час як запити користувача залишаються на другому плані. Це суттєво відобразиться на швидкодії, оскільки більшість цих програм потрапляє до меню автозавантаження. В даному випадку варто здійснити програмну чистку ноутбука, яка детально описана у розділі – програмна чистка ноутбука.

  1. Некоректна версія операційної системи.

Часто на ноутбуках чи ПК може бути встановлена некоректна версія операційної системи. Може не співпадати розрядність, оскільки на ноутбуках з 4 Гб оперативної пам’яті і більше має бути встановлена 64-х розрядна версія операційної системи. Якщо ж оперативної пам’яті 3 Гб чи менше – має бути встановлена 32-х розрядна операційна система.  Невідповідність операційної системи до ресурсів ноутбука може вплинути на коректність її роботи. Варто відзначити, що перед встановленням операційної системи необхідно  дізнатися її мінімальні системні вимоги. Наприклад, нова операційна система Windows 10 не буде коректно працювати на ноутбуках з одноядерним процесором і 1 Гб оперативної пам’яті. Також слід уникати сумнівних збірок операційних систем, оскільки більшість з них змінені і часто працюють некоректно.

  1. Відсутність драйверів.

Система може працювати не коректно, якщо відсутні програми драйвери на певні пристрої. Драйвери – це програми, які налагоджують роботу пристроїв ноутбука з операційною системою. Наприклад, користувачам, які полюбляють грати в ігри, без драйверів на відеоадаптер буде дуже некомфортно або взагалі неможливо нормально грати. Відеоадаптер не зможе працювати на повну потужність без спеціалізованої програми драйвера.

  1. Несправність жорсткого диску.

Через некоректну роботу жорсткого диску швидкість зчитування інформації може значно зменшуватись, що неодмінно позначиться на швидкодії системи. Файли будуть зчитуватися довше, що позначиться на роботі.  Більш детально про несправності та причини виходу з ладу жорстких дисків ви можете дізнатися на сторінці – ремонт та заміна жорстких дисків.

  1. Автоматичні оновлення системи.

Якщо оновлення системи не встановлені або встановлені не усі, а у налаштуваннях системи є параметр автоматичного оновлення, то варто чекати на те, що при під’єднанні до мережі інтернет  система буде скачувати і встановлювати оновлення самостійно. На це може піти значний ресурс системи, тому запити користувача стануть другорядними. Ноутбук буде працювати повільно в той час як будуть встановлюватись автоматичні оновлення. Часто користувачі можуть не знати про це і нарікати, що ноутбук працює повільно. В такому випадку варто вимкнути оновлення і виділити час для їх повного скачування та встановлення. Також в таких випадках варто вимкнути функцію автоматичного оновлення і здійснювати їх самостійно у передбачений Вами для цього час.

  1. Чистка апаратна.

Якщо процесор ноутбука буде перегріватися, то аби не вийти з ладу через перегрів він буде зменшувати на себе навантаження. Це позначиться на роботі системи, оскільки швидкість виконання операцій зменшиться. Чому ноутбук необхідно чистити, і чому це дуже важливо, ви можете проглянути у розділах – апаратна чистка ноутбука  і що робити коли ноутбук вимикається під час роботи.

Виявити причини повільної роботи ноутбука та усунути усі несправності Ви можете у нашому сервісному центрі. Зазвичай такі ремонти тривають протягом 1 дня.


×
popup question

×

×
popup question

×

×
popup question

×
Top
Подзвонити
Карта